Home / Snart är det jul!

 

Visst finns det stor användning av plast även under julen, kanske använder du plastprydnader eller så kanske du är en av alla som är granallergiker och därför väljer att ha din julgran i plast?

3879337-christmas-tree-and-giftsNär du ska köpa plastgran på nätet är det viktigt att du vet vad du letar efter. Till exempel så finns det mängder av olika typer av plastgranar att välja bland precis som det finns riktiga granar att köpa. Men vilken typ av gran ska man välja? Enligt en artikel om ett test av plastgranar i GP var det plastgranar i mörkare grön ton som blev favoriter och granar med klumpig design som hamnade i botten. Så när det kommer till att välja sin gran är det viktigt att just titta efter denna typ av detaljer och online så finns det ofta bilder på granarna vilket gör det lättare att avgöra hur väl granen kommer att vara verklighetstrogen eller ej. Likaså kan man även välja icke-naturtrogna granar så som neonfärgade och glittriga – det hela bottnar egentligen i den personliga smaken!

Tips att tänka på

När du väljer gran är det även viktigt att tänka på julgransfoten. Just när man köper plastgranar brukar foten följa med, men det är viktigt att se vilken typ av material foten är i till exempel så kan trägolv lätt bli repigt om man inte har en matta under en metallfot. I DN finns en artikel om just detta där man även tipsar om att alltid ta med sig sin fot till granhandlaren och hela artikeln kan du läsa genom att klicka här. Något annat du ska tänka på är att välja en gran du kommer att tycka om en lång tid framöver, för tillskillnad från riktiga granar så vissnar ju inte en plastgran så den kan man ha med sig i flera år! Och i Sydsvenskan har man uppmärksammat att platsgranens populäritet är högre än någonsin, så nu finns det ett väldigt brett sortiment att välja ifrån så se till att vara kräsen så att du slipper köpa flera plastgranar!